Feature image Transus case

Klant
Transus

Onze rol
Positionering
Groeistrategie
Sales verhaal
Customer experience

Uitdaging

Transus heeft een Electronic Data Interchange (EDI) platform ontwikkeld waarmee aangesloten bedrijven gemakkelijk grote hoeveelheden digitale berichten (zoals orders, pakbonnen en facturen) naar elkaar kunnen versturen. Het aantal klanten in de Benelux en Duitsland groeit, maar niet snel genoeg voor de grote ambitie van Transus: ze willen Europees marktleider worden. 

De vraag aan Openfield: Hoe kunnen we onze internationale groei versnellen?

Aanpak

EDI is technisch en Transus was met “EDI made easy” gepositioneerd op een functioneel voordeel. In interviews komen we erachter dat Transus ook een grote emotionele behoefte invult: het is een netwerk dat zorgt voor verbinding. Vanuit deze merkessentie en de uitnodiging “Sluit je aan bij het Transus Netwerk” geven we het bedrijf, samen met oprichters Robert & Jerry, een complete make-over.

We werken de nieuwe positionering uit in een sales presentatie en testen het op bestaande klanten en prospects. Het nieuwe verhaal van Transus slaat aan. Ook leren we dat het Transus netwerk veel potentiële ambassadeurs heeft. Het vergroten van het netwerkeffect (member-gets-member) wordt één van de pijlers van de marketingstrategie.

Onze vrienden van digitaal bureau OrangeTalent ontwerpen de nieuwe website als een professioneel sociaal netwerk. En in de Transus portal introduceren we de “Connect” button en een community voor ambassadeurs en experts. 

Website Transus

Resultaat

Transus is bezig een fundamentele beweging te maken van software-ontwikkelaar naar handelsnetwerk. Een duidelijk en pakkend verhaal en een ambitieuze groeistrategie zorgen ervoor dat Transus in sneltreinvaart gaat voor Europees marktleiderschap. Het aantal aangesloten bedrijven is in een jaar verdubbeld en groeit snel richting 100.000. And this is only the beginning! Openfield en Transus zijn de komende tijd druk bezig met het opbouwen van een partner programma in nieuwe Europese markten.

“Met Joost en David was de klik er vanaf het begin. Ze hebben onze ambitie kunnen omzetten in een nieuwe positionering van Transus en dit heeft ervoor gezorgd dat we een nieuw merkkompas, website en partnerprogramma hebben.”

Jerry van Dorssen, CEO Transus

Wil je meer weten over deze case? Neem contact met ons op.