Klant
HERE Technologies

Onze rol
Propositie-ontwikkeling

Uitdaging

HERE Technologies is een pionier in digitale kaarten en navigatie software. Digitale kaarten worden nauwkeuriger en waardevoller naarmate meer mensen locatiedata delen met HERE.

Vraag aan Openfield:
Hoe maken we het aantrekkelijk voor automobilisten om data te delen met HERE?

Aanpak

HERE wil onderzoeken welke beloningsmodellen (zowel financieel als niet-financieel) passen bij hun doelgroep. Bescherming van privacy is belangrijk voor HERE. Voorwaarde is daarom dat mensen zich bewust zijn welke data ze delen en waarom: deelnemers moeten een ‘Informed Consent’ afgeven.

In werksessies bespreken we wat mensen motiveert om deel te nemen aan online diensten en wanneer ze bereid zijn om data te delen. We gebruiken het Openfield Wheel of Motivation om met het team van HERE ideeën te bedenken en te categoriseren. Voorbeelden zijn: een fictieve handelsbeurs, een spaarprogramma en de inzet van locatiedata om de buurt te verbeteren.

Resultaat

Openfield heeft zes ideeën uitgewerkt in concepten die HERE gaat testen bij eindgebruikers. Voor deze test, die HERE zelf gaat uitvoeren met het interne research-team, hebben we een interview protocol en een click-demo met walkthrough gemaakt. De inzichten uit de validatie worden meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe HERE producten rondom het delen van data.

“Openfield heeft ons geholpen om snel een aantal goede ideeën te bedenken en uit te werken. Ons team kan nu direct in de praktijk testen wat wel en niet aanslaat.“

Martijn Zomers, Innovation Manager HERE

Over HERE Technologies

HERE Technologies levert producten en diensten rondom locatiedata aan consumenten en bedrijven. Gestart in 1985 als pionier in digitale kaarten en navigatiesoftware voor auto’s, ontwikkelt HERE nu geavanceerde 3D-kaarten met diverse informatielagen en een open platform waar iedereen aan kan bijdragen. Deze digitale kaarten worden nauwkeuriger en dus waardevoller naarmate meer mensen locatiedata delen met HERE.

Wil je meer weten over deze case? Neem contact met ons op.